MENS

Sibships hjärta brinner lite extra för mens och har sedan 2013 arbetat aktivt med mens. Behöver du hjälp, input eller samarbete kring mens? Hör av dig till oss!

TIDIGARE MENSARBETE

Nedan följer några av de projekt kring  mens som vi arbetat med:

Mens och könsstympning

Mens kan vara jobbigt för många, men könsstympade personer som menstruerar har särskilda erfarenheter, upplevelser och behov. Under 2015 utvecklar Sibship ett koncept för kunskapsspridning kring könsstympning i allmänhet och könsstympning och menstruation i synnerhet.

Under våren 2016 stod projektet ”Mognad & Livsutrymme” i fokus. Tillsammans med Länsstyrelsen tog vi på Sibship fram en komplettering till materialet ”Mognad & Livsutrymme” som heter Hur man genom mens kan förebygga hedersvåld och könsstympning

Föreläsningar & debatter

Sibship föreläser och diskuterar ofta och gärna menstruation och synen på kroppen. Vi talar ur ett normkritiskt perspektiv och med en bred syn på kropp, hälsa och allt som hör till.

Vi har föreläst på mellanstadiet, högstadiet och gymnasier, samt företag, organisationer och föreningar. För intresse att boka en föreläsning hör av er till louise@sibship.se.

MERA MENS!

Mera mens! är ett tvärmedialt kulturprojekt som kretsar kring den mytomspunna menstruationen, vår relation till den och dess plats i vårt samhälle. Med kultur, konst och humor som verktyg bryter Mera mens! tystnaden och tabun som omgärdar mensen.

Baserade i Norrköping men med hela världen som måltavla arbetar Sibship med projektet Mera mens! för att menstruerande aldrig ska behöva skämmas över en naturlig kroppsfunktion och för att sjukdomar kopplade till mensen och livmodern ska tas på allvar. Menstruationen är en stor del av hälften av alla människors vardag och måste få den plats som den förtjänar! Utgångspunkten är självfallet att alla som menstruerar inte är kvinnor och att alla kvinnor inte menstruerar!

Besök www.meramens.nu eller facebook.com/meramens för mer information. 

TILLBAKA