VI ÄR OCKSÅ NORRKÖPING

"Tjejerna vill inte vara med”, “Tjejerna är så svåra”

 

Så låter det ofta från beslutsfattare och projektledare i ungdoms- och integrationsprojekt! #viärocksånorrköping är ett projekt skapat för att visa att tjejer vill vara med, att de kan vara med och de är hur grymma som helst. Målet var att göra en musikvideo och på mindre än tre veckor hade 25 unga tjejer med bakgrund från 17 olika länder anmält sig.

 

Under tre sommarveckor 2017 skapade tjejerna med hjälp och handledning av pedagoger inom film, musik och dans musikvideon Thrive. Där tjejerna själva varit med och skrivit låten, sjunger, gjort koreografi, dansar och planerat filminspelningen.

 

I debatten hörs ofta beslutsfattare prata om unga tjejer men sällan hörs tjejernas egen röst, deras berättelse eller syn på det som diskuteras om dem. #viärocksånorrköping är deras röst, deras ord och deras historia.

 

Vill du att veta mer om projektet, eller känner du någon som säger att tjejerna eller någon annan målgrupp inte vill vara med, är så svåra att nå - hör av dig till Louise Berglouise@sibship.se.

Medverkande

 

Producent och idéskapare - Louise Berg

Musik - Viktor Löfgren

Film - Sandra Tengvall

Dans - Pascal Behnan & Jenny Silfvenius

Ungdomsledare - Michelle Miller

FILMEN